بازسازی اداری | راهنمای کامل نوسازی و طراحی داخلی دفاتر اداری
نوسازی و بازسازی یک ساختمان و دکوراسیون داخلی آن، یکی از مواردی است که این روزها بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. یکی از ساختمانهایی که به زیبایی و اصولیبودن طراحی فضای داخلی آن باید توجه زیادی شود، ساختمانهای اداری هستند. با ایجاد یکسری تغییرات ساده اما اساسی در یک فضای اداری، میتوان علاوهبر زیباسازی محیط، عملکرد کارکنان را تقویت کرد، روحیه و خلاقیت آنها را افزایش داد و رضایت مشتریان را نیز جلب کرد. با توجه به اهمیت موضوع، در ادامه این مطلب، راهنمای کامل و جامعی درمورد نوسازی و بازسازی اداری و طراحی دفاتر اداری ارائه میدهیم.
راهنمای جامع بازسازی اداری: از طراحی تا اجرا
بازسازی اداری به اقداماتی اشاره دارد که برای افزایش سطح کیفی ساختمان، مقاومت و استحکام آن و همچنین افزایش جذابیت و زیبایی دکوراسیون داخلی انجام میشود. با بازسازی یک ساختمان اداری، تجهیزات و تأسیسات قدیمی ساختمان که فرسوده شدهاند، تعمیر شده و با تجهیزات مدرن و جدید تعویض میشوند.بازسازی و نوسازی ساختمان اداری با بازسازی یک ساختمان مسکونی متفاوت است؛ چرا که کاربری این دو فضا با یکدیگر متفاوت است. طراحی یک فضای اداری باید با آن هماهنگ باشد و المانهایی از فضای کاری و اداری را به نمایش بگذارد. بنابراین، در طراحی و اجرای فضای اداری، حتما باید به هدف و کاربری درست ملک توجه داشته باشید.
اهمیت بازسازی فضای اداری
- فرسودگی
- جلب رضایت مشتریان
- افزایش راندمان کاری کارکنان و بهبود روحیه آنان
- تغییر کاربری محیط
- زیباسازی و بهبود محیط کار
تاثیر بازسازی بر بهرهوری کارکنان
یکی از مهمترین دلایل برای انجام بازسازی دفاتر کار، تاثیر فراوان محیط بر نحوه عملکرد کارکنان و کارمندان است. به عبارت بهتر، محیط بر روحیه و انگیزه افراد تاثیر زیادی میگذارد و میتواند نقش زیادی در بهرهوری افراد داشته باشد. بازسازی فضای اداری نیز میتواند در روحیه کارکنان یک شرکت یا اداره تاثیر چشمگیری داشته باشد و انگیزه آنها برای کار بهتر و بیشتر در محیط کاری را افزایش دهد. استفاده از رنگهای آرامشبخش، استفاده از گیاهان، نورپردازیهای مناسب و… از جمله تغییرات اداری موثر در بازسازی و نوسازی ساختمان هستند که میتوانند در کارایی کارمندان نقش مثبتی داشته باشند.
بهبود زیبایی و کارایی محیط
طراحی یک فضای اداری با هدف نوسازی دفاتر اداری انجام میشود و با طراحی فضاهای دیگر متفاوت است. طراحی فضای اداری باید بهگونهای باشد که در عین زیبایی، المانها و نشانههای اداری و رسمی نیز در آن به چشم بخورد و حوزه کاری شرکت و اداره مورد نظر نیز در آن قابل مشاهده باشد. با بازسازی یک محیط اداری، میتوان بهبود بزرگی در محیط کاری ایجاد کرد و کارایی آن را افزایش داد.
مراحل بازسازی اداری
- برنامهریزی و تعیین بودجه: پس از مشورت با مهندس، فازبندی و اولویتبندی پروسه بازسازی، باید بودجه کلی مورد نیاز برای بازسازی اداری برآورد شده و با کارفرما در میان گذاشته شود.
- انتخاب طراحی داخلی مناسب: قدم بعدی، انتخاب طراحی داخلی متناسب با فضای اداری و طراحی المانهای مخصوص فضا است.
- انتخاب متریال و تجهیزات: در این مرحله باید طبق نظر مهندس ساختمان، متریال اولیه مورد نیاز برای بازسازی خریداری و تجهیزات لازم نیز تهیه شوند.
- نظارت و ارزیابی پروژه: در این مرحله باید افرادی مانند کارفرما، مهندسین، مهندس ناظر و پیمانکار، تمام جوانب مربوط به اجرای پروژه ساختمانی را مورد بررسی قرار دهند تا تمام مراحل بازسازی اداری طبق اصول و استاندارد انجام شود و پیش برود.
هزینههای بازسازی اداری
یکی از عوامل مهم در بازسازی ساختمانهای اداری، هزینه انجام آن و یکی از مهمترین مراحل این کار، برآورد هزینههای بازسازی ساختمان اداری است. محاسبه هزینه بازسازی اداری منجر به پیشروی پروژه مطابق با بودجه شمامیشود و از بهوجودآمدن هزینههای بیشتر در طول اجرای پروژه و همچنین ناتمامماندن آن به سبب نبود بودجه، جلوگیری میکند. اگرچه هزینه بازسازی یک ساختمان اداری به نسبت تخریب کلی و ساخت دوباره ساختمان، هزینه کمتری دارد؛ اما بهطور کلی، محاسبه بودجه لازم برای اجرا و اتمام پروژه بازسازی ساختمان اداری، کاری سخت و دشوار است.