ترمووال: معرفی، مزایا، و کاربردهای مختلف | راهنمای جامع
اگر به ساختوساز علاقه داشته باشید، حتما دوست دارید در مورد متریال جدید و ویژگیهای آنها بیشتر بدانید. یکی از محصولات نوینی که این روزها بهصورت گسترده در ساخت دیوار ساختمانهای مسکونی و اداری مورد استفاده قرار میگیرد، Thermo Wall است. انواع ترمووال در واقع نوعی دیوار پوش از جنس PVC هستند که بهدلیل خصوصیات شگفتانگیزشان از بهترین متریال ساختمانی در دکوراسیون داخلی و معماری محسوب میشوند.
از ظاهر بسیار شیک این متریال که مشابه چوب است تا تنوع رنگی بالا و مقاومت بسیار خوب در برابر عوامل محیطی، ویژگیهایی هستند که باعث میشوند این محصول کاربرد زیادی در دکوراسیون داخلی داشته باشد. در این مقاله به معرفی این متریال جذاب میپردازیم و همه نکاتی که باید در مورد آن بدانید را بررسی میکنیم.
ترمووال چیست؟
ترمووال نوعی دیوارپوش یا روکش دیوار است که عایق حرارتی و صوتی بالایی دارد. این روکش از سه لایه ساخته شده است که شامل یک صفحه از جنس پلیاستایرن با ضخامت کم، یک لایه چسب و یک لایه پوششدهنده از جنس PVC یا pebble-dashed است. درواقع وجود این سه لایه است که باعث شده این متریال در برابر تغییرات دما مقاوم باشد و از همه مهمتر، از افت انرژی و بالارفتن هزینههای گرمایش و سرمایش جلوگیری کند.
مزیت استفاده از این متریال کاهش تلفات حرارتی ساختمان از طریق دیوارهاست. همچنین استفاده از این متریال باعث افزایش بهرهوری انرژی میشود. بنابراین، دوام و ماندگاری بالا، مقاومت بسیار خوب در برابر عوامل محیطی، زیبایی و تنوع بالا و تطبیقپذیری در سبکها و طراحی از دیگر خصوصیات این متریال هستند.
در واقع دیوارپوش ترمووال بهدلیل خصوصیات بسیار خوب خود مانند عایق حرارتی و صوتی، از بهترین متریال موجود برای استفاده در ساختمانهایی با کاربری مسکونی، تجاری، اداری و صنعتی است. با استفاده از این دیوارپوش میتوانید هزینههای گرمایش و سرمایش را تا حدود زیادی کاهش دهید. استفاده از این متریال به کنترل درجه حرارت فضای داخلی و در نتیجه بهبود کیفیت زندگی میانجامد. از همه مهمتر، این دیوارپوش ظاهر بسیار زیبایی به فضای شما میبخشد.
انواع ترمووال
همانطور که گفتیم، این متریال بهخاطر داشتن خصوصیاتی مانند عایق حرارتی و صوتی بالا، ظاهر زیبا و تنوع جذاب برای استفاده در انواع دکوراسیون بسیار محبوب و پرکاربرد است. جالب است بدانید، انواع ترمووال در قسمتهای مختلفی بهکار میروند. در ادامه به مهمترین انواع این متریال میپردازیم:
- ترمووال دیواری: یکی از مهمترین کاربردهای این متریال، استفاده بهعنوان دیوار پوش است. این پوشش از هدررفت انرژی از دیوارها جلوگیری میکند و ظاهر زیبایی به آن میبخشد.
- ترمووال سقفی: علاوهبر دیوار، از این متریال برای پوشش سقف استفاده میشود. با این روش یک عایق حرارتی و صوتی بسیار خوب برای جلوگیری از هدررفت انرژی از سقف دارید و ظاهر زیبایی به آن میبخشید.
- ترمووال خارجی و داخلی: کاربردهای این متریال به پوشش دیوارهای داخلی و سقف خلاصه نمیشود. از این متریال برای پوشش کف، دیوارهای جداساز بین فضاهای مختلف داخلی و فضاهای خارجی استفاده میشود.
کاربردهای ترمووال
کاربردهای ترمووال بسیار متنوع است و در دکوراسیون داخلی، پروژههای خارجی، انواع پروژههای کلاسیک و مدرن قابل مشاهده است. طراحی با این متریال هم بهدلیل ظاهر زیبا و هم بهدلیل مقاومت بالا و سایر خصوصیاتی که پیشتر گفتیم یکی از بهترین انتخابها برای فضاهای داخلی مسکونی و اداری است. در دکوراسیون داخلی از این متریال برای طراحی دیوار پشت تلویزیون، طراحی اتاق خواب و دیوار پشت تختخواب، طراحی شومینه، سرویس بهداشتی و راهروها و... استفاده میشود.
استفاده از این متریال، گرمای خاصی به فضا میبخشد و به هوای مطبوع و جلوگیری از درز صدا کمک میکند. علاوهبر اینها از این متریال در پروژههای خارجی برای ساخت آلاچیق، طراحی نمای ساختمان، طراحی در و پنجرهها، محوطهسازی ساختمانها و ویلا، طراحی کافه و رستورانها و... استفاده میشود. قابلیت بسیار خوب این متریال این است که بهدلیل ظاهر و تنوع بالایی که دارد قابل استفاده در فضاهای مدرن و مینیمال و طراحیهای کلاسیک و لوکس است. یکی از دلایل محبوبیت این متریال همین تطبیقپذیری در انواع دکوراسیون و طراحی است.
نصب و نگهداری ترمووال
نصب این متریال و اجرای آن بهعنوان یک متریال خاص و نوین نیازمند رعایت نکاتی است و مراحل خاص خود را دارد که در ادامه به ان میپردازیم.
- مرحله اول ارزیابی سطح فعلی و زیرساخت: قبل از هرچیز باید سطحی که قرار است این پوشش روی آن نصب شود، بررسی کنید تا کاملا صاف و مسطح بوده و زیرساخت مناسبی از لحاظ قدرت و پایداری داشته باشد.
- بررسی میزان رطوبت: یکی از نکاتی که حتما باید در نظر بگیرید، رطوبت سطحی است. در صورتی که سطح مورد نظر دارای رطوبت است، قبل از اقدام به نصب باید کاملا خشک شود.
- بررسی احتمال وجود حشرات و قارچ: قبل از شروع عملیات نصب ترموال باید از عدم وجود حشرات و قارچها مطمئن باشید.
- اندازهگیری دقیق و استفاده از ابزار مخصوص: برای نصب ترموال نیاز به اندازهگیریهای دقیق سطح مورد نظر و برش دقیق و زیبای این متریال دارید. برای این منظور باید از ابزار مخصوص برش این متریال استفاده کنید و قبل از برش از اندازه دقیق هر قطعه مطمئن شوید.
- رعایت دستورالعملهای نصب: برای نتیجه بهتر از نصب این متریال لازم است دستورات تولیدکننده برای نصب را با دقت رعایت کنید. این دستورالعملها شامل محل مناسب استفاده از پیچ و میخ و اطمینان از اتصال محکم و کامل با سطح زیر و سازه ساختمان است.
- استفاده درست چسب: نکته بعدی، در مورد استفاده از چسب است. در صورتی که از چسب استفاده میکنید باید دقت کنید که چسب بهصورت یکنواخت و با ضخامت مناسب پخش شود و فشار لازم برای درگیرشدن سطح متریال با چسب ایجاد شود تا ترموال بهخوبی بچسبد.
- کنترل و بررسی نهایی: پس از اطمینان از نصب کار باید مرحله بررسی و کنترل کیفیت نهایی را با دقت انجام دهید و از اتصال دقیق و محکم همه قطعات مطمئن شوید.
مقایسه ترمووال با چوب معمولی
شاید برای شما هم این سوال مطرح باشد که تفاوت ترمووال با چوب معمولی در چیست؟ در این قسمت به برخی از تفاوتهای این دو متریال پرکاربرد میپردازیم.
- وجود رطوبت بالایی که بهصورت طبیعی در انواع چوب وجود دارد، باعث میشود که چوب، محیط مناسبی برای جذب حشرات و تکثیر قارچ باشد. این مشکل در ترمووال وجود ندارد؛ چراکه در فرآیند ساخت آن رطوبت خارج شده و میزان آن بسیار کم میشود. به همین دلیل این دیوارپوش در برابر رطوبت و جذب حشرات مقاوم است و شکنندگی کمتری دارد. از طرفی این متریال از چوب طبیعی بهوضوح سبکتر است.
- مقاومت چوب طبیعی به چگالی چوب و رطوبت آن بستگی دارد و بهطور کلی چوب طبیعی در برابر عواملی مانند طوبت، حشرات، قارچ و کپک و نور خورشید آسیبپذیر است و دچار پوسیدگی و تغییر رنگ هم میشود. در حالی که ساخت ترموال بهگونهای است که در نهایت مقاومت بالایی در برابر رطوبت، حشرات و... داشته باشد. نگهداری این متریال از چوب طبیعی سادهتر است و دچار سایش و پوسیدگی نمیشود و حتی نیازی به واکس و روغن ندارد.
علاوهبر اینها هدایت حرارتی در این متریال در مقایسه با چوب معمولی بهمیزان قابل توجهی کاهش یافته است. از این متریال برای مواردی مانند نمای ساختمان، درب و پنجره و سونا هم استفاده میشود. از لحاظ قیمت نیز هزینه استفاده از این متریال بسیار مقرونبهصرفهتر از چوب طبیعی است؛ درحالیکه از لحاظ زیبایی این دو متریال شباهت بسیاری به هم دارند.
قیمت ترمووال
قیمت ترمووال یک عدد متغیر است و به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. برای اینکه بدانید چه فاکتورهایی در تعیین قیمت این متریال تاثیرگذار هستند، همچنان با ما همراه باشید.
مثل همیشه اولین فاکتور تاثیرگذار بر قیمت هر متریالی، کیفیت آن متریال و کیفیت برند تولیدکننده آن است. باید بدانید که این پنلها با کیفیتهای مختلفی تولید و درجهبندی میشوند. همچنین برندهای مختلف، محصولات مشابه را با درجه کیفی و متریالهای متفاوت روانه بازار میکنند که در قیمت نهایی تاثیرگذار است. انواع پلی استایرن اکسپندشده، پلی استایرن اکستروژنشده و پلی یورتان قیمتهای مختلفی دارند. ضخامت صفحات ترمووال هم عامل دیگری است که در قیمت نهایی این متریال تاثیر دارد.
ابعاد و مساحتی که قرار است در آن از این متریال استفاده کنید هم فاکتور مهمی در تعیین قیمت نهایی است. واضح است که هرچقدر فضایی که در آن از این دیوارپوش استفاده میکنید بزرگتر باشد، هزینه تهیه و نصب این متریال هم بیشتر خواهد بود. اما نباید فراموش کنید که در حالت کلی این متریال با وجود ویژگیهای منحصربهفرد خود به نسبت مصالحی مانند چوب بسیار مقرونبهصرفه است. با استفاده از این متریال میتوانید زیبایی و گرمی چوب را با قیمت بسیار مناسبتری داشته باشید.
نتیجهگیری
در این مقاله به مزایای ترمووال و ویژگیهای منحصربهفرد آن پرداختیم. به شما گفتیم که چرا استفاده از این متریال نوین به انواع دیگری از متریال مانند چوب ارجحیت دارد. با توجه به توضیحاتی که پیشتر دادیم، ترمووال یک متریال مقرونبهصرفه با ویژگیهای بسیار خوب مانند مقاومت بالا در برابر حرارت، رطوبت و ضربه، ظاهر زیبا با تنوع بسیار خوب، عایق مناسب حرارت و صداست که در انوع پروژههای داخلی و خارجی بهکار میرود و با سبکهای مختلف دکوراسیون همخوانی دارد. تنها نکتهای که باید درباره این متریال در نظر داشته باشید، خرید نمونههای باکیفیت از فروشندگان معتبر است.